Látókör-bővítés

Minden hétfőn frissülő zenei video ajánló azoknak, akik nyitottak új zenei gondolatok, információk, érdekességek befogadására. A nagy átlag számára alig ismert, vagy teljesen ismeretlen előadóktól, tömören, étvágygerjesztőnek, színes hírnek. TV-k, rádiók által agyonjátszott slágerekel, legújabb superhits-ekkel és divatosnak titulált zenekarokkal nálam nem fogsz találkozni.

HTML

The Chapman Stick

2007.11.03. 16:32 | Syngular | Szólj hozzá!

A cím most se nem előadó, se nem szám cím, hanem egy hangszernek a neve.

Emmett Chapman nevéhez fűződik, aki a hetvenes évek elején alkotta meg. Lényegében az egész hangszer egy nagy gitárnyak. 8-10-12 húros változatai vannak. A két kéz szabadon „tapicskolja” a bundokat és játsza paralel a basszust, az akkordokat, meg a dallamot. Szintiagyra kötve, pedálokkal vezérelve egyéb hangszíneket és hangzásokat is becsempézhetünk a zenébe.

Bár nem sokan állnak/álltak neki megtanulni, mégis hébe-hóba találkozni vele, mert megállja a helyét szinte bármilyen stílusú zenekarban is, nem csak szólóban.

www.youtube.com/watch

Még két kis kellemes zene: www.youtube.com/watch www.youtube.com/watch

A bejegyzés trackback címe:

https://syngular.blog.hu/api/trackback/id/tr68217143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása