Látókör-bővítés

Minden hétfőn frissülő zenei video ajánló azoknak, akik nyitottak új zenei gondolatok, információk, érdekességek befogadására. A nagy átlag számára alig ismert, vagy teljesen ismeretlen előadóktól, tömören, étvágygerjesztőnek, színes hírnek. TV-k, rádiók által agyonjátszott slágerekel, legújabb superhits-ekkel és divatosnak titulált zenekarokkal nálam nem fogsz találkozni.

HTML

Tangerine Dream - Sun Gate

2007.10.12. 18:33 | Syngular | Szólj hozzá!

 

Erről a német együttesről végtelenül nehéz csupán pár mondatot írni. Egyike a legrégebben létező (1967) és máig aktív zenekaroknak. Az elmúlt 40 évet kb200 album, filmzene és folyamatos világkörüli koncertek jellemzik. A zene 99%-ban instrumentális és fura módon az együttest kedvelők kb csak 1%-a hölgy. Több korszakuk is van, ami zeneileg erősen különbözik egymástól (ez mindig az alapító körül mozgó új tagoknak köszönhető), de mégis egyből felismerhető, bármely számukat is hallja az ember. Amit a mai 30 év felettiek közül mindenki biztosan hallott (legfeljebb nem tudja, hogy az TD), az a Panoráma című műsor főcímzenéje volt az MTV1-en. Az Exit című albumról a Choronzon című szám (keress rá).

Ez a Sun Gate: www.youtube.com/watch

A bejegyzés trackback címe:

https://syngular.blog.hu/api/trackback/id/tr44194595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása