Látókör-bővítés

Minden hétfőn frissülő zenei video ajánló azoknak, akik nyitottak új zenei gondolatok, információk, érdekességek befogadására. A nagy átlag számára alig ismert, vagy teljesen ismeretlen előadóktól, tömören, étvágygerjesztőnek, színes hírnek. TV-k, rádiók által agyonjátszott slágerekel, legújabb superhits-ekkel és divatosnak titulált zenekarokkal nálam nem fogsz találkozni.

HTML

Hardfloor - Acperience

2007.10.12. 18:55 | Syngular | Szólj hozzá!

 

Egy kicsit időzzünk a partik azon világában, ahol határozottan nem a dallamon van a hangsúly, hanem a megszólaló tipikus hangszínen, annak karakterén és a téma ritmikusságán.

Ha ACID, akkor Hardfloor. Az 1991-ben alakult német duo az ACID stílus legendájának számít. A zenekar élő fellépései 10-es listán, 10-est érnek és dinamikájuk sem kopott meg az elmúlt 16 évben. A stílus máig tartja magát az elektronikus zenei palettán. Alapját egy 1982-ben piacra dobott Roland TB-303 nevű szintetizátor teljesen egyedi hangzása adja, amit eredetileg gitárosoknak fejlesztettek, hogy basszus kíséretet adjon gyakorláshoz. Mivel eredeti rendeltetésében használhatatlan volt, azért szerencsére a kis csúnya kütyü megtalálta a helyét az elektronikus vonalon, ahol sipító, nyávogó hangja most is sokak kedvence. A Hardfloor 3 darabot is használ belőle a színpadon.

 www.youtube.com/watch

 

 

 

 

 

 

Ha érdekel, hogy játszik a duo élőben, akkor:

www.youtube.com/watch

A bejegyzés trackback címe:

https://syngular.blog.hu/api/trackback/id/tr40194614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása