Látókör-bővítés

Minden hétfőn frissülő zenei video ajánló azoknak, akik nyitottak új zenei gondolatok, információk, érdekességek befogadására. A nagy átlag számára alig ismert, vagy teljesen ismeretlen előadóktól, tömören, étvágygerjesztőnek, színes hírnek. TV-k, rádiók által agyonjátszott slágerekel, legújabb superhits-ekkel és divatosnak titulált zenekarokkal nálam nem fogsz találkozni.

HTML

David Grisman - Live in Carmel

2007.10.27. 15:39 | Syngular | Szólj hozzá!

 

Ez az amerikai tud mandolinozni, ráadásul nem is akárhogyan. Sokan az ő hatására nyúltak ehhez a hangszerhez és rakták le pl. a gitárjukat. Tízenévesen ő maga is váltott hangszert. Gyerekként zongorázni tanult, de később a népzene felé fordult és úgy látszik a mandolinnal jobban megértették egymást. Grisman-nek fantasztikusan sikerült ötvöznie a country-t a jazz-el. Az 1977-es "Hot Dawg" albumon Stephane Grappelli (a világ egyik legjobb jazz hegedűse) is játszott néhány track-en, de később már közös koncertjeik is voltak. Ha élőben szeretnéd hallgatni a DGQ-t (David Grisman Quintett), akkor legközelebb 2008. április 1-én (ez nem vicc!) teheted meg egy mindennapos kis laza kiruccanás keretein belül Portland-ben (Oregon, USA).

www.youtube.com/watch

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://syngular.blog.hu/api/trackback/id/tr70209851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása